VOLENDAM - Jong FC Volendam deed door een ruime zege op Jong Sparta goede zaken op de ranglijst van de Tweede Divisie. De "beloftenclash" werd door de thuisploeg met 5-0 gewonnen.

De Rotterdammers kwamen er zaterdagmiddag niet aan te pas en halverwege de eerste helft stond de thuisploeg al op 2-0 door een treffer van Panka en een benutte strafschop van Ben Sallam.

Kort na de rust liep Jong FC Volendam verder uit toen Van Montfoort en Johnson kort achter elkaar het net vonden. El Kadiri bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-0.

Doordat concurrent ASWH verloor van HHC, verlaten de Oranjehemden nu de laatste plaats en dragen die over aan ASWH. Jong Sparta staat na zaterdag op een twaalfde plaats.