EINDHOVEN - Jong PSV heeft vrijdagavond de nummer twee in de stand, Excelsior, een forse nederlaag toegebracht. Op de Herdgang won de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy met maar liefst 3-0. Door de nederlaag zien de Kralingers de achterstand op koploper FC Volendam oplopen naar negen punten.

De PSV-beloften waren in de eerste helft al de betere ploeg tegen het onmachtige Excelsior al wist men toen de kansen nog niet te benutten.

Na de rust sloeg men wel keihard toe. Na een klein uur spelen bracht Fedde Leysen de thuisploeg op voorsprong, tien minuten later gevolgd door een treffer van topscorer Johan Bakayoko. Die stond een kwartier voor tijd ook aan de basis van de treffer van Mohammed Naasoh waarmee het duel defintief beslisi was: 3-0.