AMSTERDAM - AFC heeft zaterdagmiddag een belangrijke zege geboekt op Jong Sparta en staat na zeven wedstrijden op een vierde plaats in de Tweede Divisie. Op Sportpark Goed Genoeg werd het 2-1 voor de Amsterdammers.

Een terechte zege voor de thuisploeg die met name in de eerste helft "vergaten" om afstand te nemen. Zo kregen in de openingsfase Splinter de Mooij en Melvin Platje, tot tweemaal toe, al goede mogelijkheden. Na een half uur wist de Mooij met een kopbal alsnog de ban te breken.

Die stand bleef lang staan tot doelman Koorevaar zeven minuten voor tijd opzichtig blunderde en Cody Claver kon profiteren. Kort voo tijd zorgde Mo Tahiri nog wel voor de aansluitingsteffer voor de Sparta-beloften.