ROTTERDAM - Jong Sparta heeft een ruime overwinning geboekt op streekgenoot ASWH. Deze kwam echter niet zomaar tot stand want de Rotterdammers keken op Het Kasteel bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Uiteindelijk keerde men de wedstrijd volledig om door met 6-2 te zegevieren.

De wedstrijd Jong Sparta-ASWH kende een historisch moment want voor het eerst stond er een duel in de Tweede Divisie onder leiding van een vrouwelijke arbiter. De 28-jarige Shona Shukrula uit Alkmaar was deze eer toebedeeld en floot naar behoren.

Het werd een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zou worden. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht nam na een kwartier de leiding via Sam van de Kreeke. Kort voor de rust werd die score verdubbeld door Clarence Bijl. Aangezien deze stand na een uur nog op het scorebord stond leek ASWH op rozen te zitten, maar de Sparta-beloften keerden de wedstrijd volledig om door binnen een minuut tweemaal te scoren via Gianni dos Santos en Boyd Reith. Maar het kon nog gekker, want in het laatste half uur wisten de Spartanen nog liefst vier keer te scoren. Bradley van Hoeven, nogmaals Reith, Karim Loukili en uiteindelijk Darwin Heuvelman bepaalden de eindstand op 6-2.

Jong Sparta - ASWH 6-2 (0-2)
14. Van de Kreeke 0-1