ROTTERDAM - In de Tweede Divisie is Jong Sparta tegen een zure nederlaag aangelopen tegen het hoog geklasseerde IJsselmeervogels. De gasten wisten er ondanks een 2-1 achterstand bij rust in blessuretijd met de zege vandoor te gaan.

Nadat Danny van den Meiracker de gasten op voorsprong had gebracht wist de ploeg van Jeroen Rijsdijk, die overigens per direct vertrekt naar Almere City FC, dit voor de rust om te keren door een eigen doelpunt van Buitenhuis en een treffer van Youssef El Kachati.

Tien minuten na de rust kwam de ploeg uit Spakenburg via Robert Olijfveld op gelijke hoogte en lang leek het duel dan ook op een puntendeling te gaan eindigen. In blessuretijd wist Jeffrey Buitenhuis zijn fout van eerder in de wedstrijd echter goed te maken door de winnende te scoren. De frustraties bij de thuisploeg bleken zo hoog dat Boyd Reith hierna nog rood zag.