VOLENDAM - Op de eerste speeldag van de Tweede Divisie hebben de beloftenteams van FC Volendam en Sparta de punten gedeeld. Met name voor de thuisploeg was dit een gemiste kans aangezien de tegenstander vrijwel de gehele wedstrijd met tien man speelde.

Nadat Marouane Afaker de Rotterdammers al in de zesde minuut op voorsprong had gebracht kwamen de gasten vijf minuten later met tien man te staan na een rode kaart voor Augustine Drakper. FC Volendam leek hier van te profiteren toen Mike Eerdhuijzen kort voor rust voor de gelijkmaker zorgde.

Na de rust kwamen de kasteelbewoners echter op een hernieuwde voorsprong door een benutte strafschop van Sven Mijnans. Halverwege de tweede helft wist Darius Johnson de stand opnieuw gelijk te trekken, maar ondanks een slotoffensief van de Volendammers zat een zege er niet in: 2-2.