UTRECHT - De hockeyers van Kampong en Bloemendaal hebben hun favorietenrol waargemaakt en zich geplaatst voor de finale om het Nederlandse Kampioenschap. Kampong rekende in twee duels af met Rotterdam. Na de 0-3 zege van afgelopen donderdag won men vanmiddag in eigen huis met 1-0.


Waar Kampong donderdag een gemakkelijke wedstrijd beleefde daar moest men nu vol in de bak. Met de teruggekeerde Jip Jansen, getooid met "Edgar Davids-bril" terug in de defensie gingen de Rotterdammers vol de strijd aan. Veel kansen leverde dit overigens niet op omdat ook de Utrechtse defensie geconcentreerd speelde, maar het spel golfde lekker op en neer en de spanning vergoedde een hoop.

Zonder publiek en met regen werd het ook na de rust een slijtageslag waarbij beide ploegen alles gaven. Rotterdam deed er alles aan om een derde duel uit het vuur te slepen, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Met wat fortuin belandde bal bij Ties Ceulemans die van dichtbij kon binnentikken. Het zorgde voor Utrechtse euforie en verslagenheid bij de moegestreden Rotterdammers.