ROTTERDAM - Kralingse Bos parkrun viert op zaterdag 22 juli haar 100ste editie met verschillende feestelijkheden. Het evenement vindt plaats aan de Plaszoom in het Kralingse Bos, waar deelnemers om 9 uur 's ochtends zullen beginnen aan het 5 kilometer lange parcours. Iedereen is van harte welkom om gratis mee te wandelen, joggen of hardlopen, en de organisatie verwacht deze keer een bijzonder hoge opkomst - misschien zelfs een nieuw recordaantal deelnemers.


Feestelijk programma

Het startsignaal van de feestelijke 100ste editie wordt gegeven door Ferry, de kok van pannenkoekenrestaurant De Nachtegaal. Voor de gelegenheid zullen er pacers van hardloopwinkel Run2Day Rotterdam aanwezig zijn, om lopers te helpen hun doeltijd of persoonlijk record te bereiken. Er zijn pacers voor alle niveaus aanwezig. Na afloop van de run is er een 'bring-your-own' picknick bij de finish, waar de organisatie voor koffie, thee en iets lekkers zal zorgen.

Natte Tee

Ter gelegenheid van de 100ste Kralingse Bos parkrun wordt de Natte Tee, een nieuwe naam voor de kreek in het Kralingse Bos, officieel 'geschonken' aan boswachter Jochem Hagoort. Deze kreek is door de lokale parkrunners zo genoemd en maakt deel uit van het vaste parkrun-parcours. De boswachter zal gedurende het programma de wandelaars begeleiden tijdens hun 5km ronde door het bos.

Wekelijkse impact in het Kralingse Bos

De Kralingse Bos parkrun, die voor het eerst plaatsvond op 29 februari 2020, maakt deel uit van de internationale parkrun-beweging die in 2004 in Londen begon. Ondanks enkele onderbrekingen door de coronapandemie, is parkrun nu een vaste waarde geworden in Rotterdam. Sinds het begin van de Kralingse Bos parkrun hebben ruim 2.000 deelnemers meer dan 5.500 keer de finishlijn gehaald, met de hulp van meer dan 150 vrijwilligers. Daarmee draagt de Kralingse Bos parkrun wekelijks bij aan het in beweging brengen van Rotterdammers.

"Kralingse Bos parkrun is voor onze deelnemers én vrijwilligers inmiddels een vaste waarde geworden op hun zaterdagochtend. Met onze speciale 100ste editie willen we stilstaan bij het bestaan van deze bijzondere community en de impact die we tot nu toe hebben gerealiseerd. Onze snelgroeiende gemeenschap inspireert wekelijks uiteenlopende Rotterdammers om de loopschoenen aan te trekken en samen te bewegen. We zijn trots op wat we tot nu toe hebben neergezet en blijven toegewijd om meer Rotterdammers dit leuke zaterdagochtend ritueel te laten ontdekken." - Wiebe Schipper, Evenementenleider Kralingse Bos parkrun

Over parkrun

parkrun is wereldwijd de grootste organisatie van wekelijkse gratis loopevenementen. Meer dan 6 miljoen mensen hebben zich voor parkrun aangemeld, en wekelijks nemen 350.000 mensen in 22 landen over de hele wereld deel aan één van de 2.000 georganiseerde parkruns. Het concept van parkrun is simpel: in een park samen met anderen een parcours van 5km hardlopend, joggend of wandelend afleggen. Bij parkrun is het sociale aspect van mensen samenbrengen minstens net zo belangrijk als het mensen fysiek in beweging brengen. parkrun wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers.