ROTTERDAM - Vitesse heeft bij Sparta de winst uit handen gegeven. Na rust boog Sven Mijnans een 0-2 achterstand om in 2-2.

Sparta was lange tijd,na een vroege kans voor Emegha, kleurloos.Vitesse sloeg via Nikolai Baden Fredriksen twee keer toe na fouten.in de Rotterdamse defensie. Eerst ging doelman Okoye onverantwoord aan de wandel en bij de 0-2 keken drie man toe hoe Fredriksen van dichtbij inschoot.

Vitesse nam het na de rust té licht op en Mijnans bracht uit een prima aanval en voorzet van Pinto de spanning terug. Van Crooy miste even later kracht voor de 2-2. Openda werd na een ingreep van Beugelsdijk een penalty onthouden én stuitte op Okoye. Toch leek Vitesse te winnen, maar Mijnans bezorgde Sparta met een afgeketst schot nog een punt: 2-2.