BREDA - Excelsior heeft vrijdagavond niet de eerste periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie kunnen pakken. De Kralingers verloren met duidelijke cijfers bij NAC Breda.

De thuisploeg begon stormachtig aan de wedstrijd en al na een kleine twee minuten legde de scheidsrechter Danny Makkelie het duel even stil, omdat de harde kern van NAC Breda volop vuurwerk afstak. NAC voerde daarna direct de druk weer op, maar het duurde tot kort voor rust tot de tot dan sterke optredende keeper Van Gassel zich gewonnen moest geven. Thom Haye krulde prachtig een vrije trap in de kruising (1-0).

Na rust mocht Excelsior nog even hopen op de periodetitel. Invaller Modeste Duku was namelijk trefzeker voor Excelsior toen attent reageerde op een schot van Thijs Dallinga, dat NAC-doelman Nick Olij niet goed verwerkte. Op het moment dat Excelsior beter in de wedstrijd kwam, hielpen de bezoekers de thuisploeg een handje. Aanvoerder Redouan El Yaakoubi werkte een voorzet van Antonia ongelukkig in eigen doel: 2-1.

Excelsior moest nu naar voren en van de ruimte die ontstond profiteerde NAC optimaal. Een voorzet van Boris van Schuppen vloog bij de tweede paal binnen en even later bepaalde Kaj de Rooij de eindstand op 4-1.