NIJMEGEN - N.E.C. heeft vrijdagavond aan het moraal gewerkt door met 3-2 van Excelsior te winnen. In de rust stond het nog 0-2 voor de Rotterdammers, maar na een uitstekende tweede helft bleven de punten toch in de Goffert.

Het was Excelsior wat sterker begon en na een klein kwartier spelen moest Norbert Alblas al een bal uit zijn doel halen. Joël Zwarts kopte vanaf de strafschopstip richting de hoek en die inzet was de doelman te machtig. Nog geen drie minuten later werd het zelfs 0-2 nadat Mitchell van Rooijen raak volleerde uit een ingestudeerde hoekschop. De ploeg uit Nijmegen zette alles op alles om de marge nog voor rust te verkleinen, maar omdat het vizier niet op scherp stond lukte dat niet.

Vlak na de pauze slaagde die opzet wel: Bruijn vond met een gelukje de vrijstaande Okita, die de bal beheerst in de verre hoek deponeerde: 1-2. ternauwernood gepakt door de Rotterdamse goalie. Met nog een kwartier op de klok ontstond er nog meer hoop in de Nijmeegse harten: Ormonde-Ottewill ging hard door op Van Rooij en kreeg daarvoor de rode kaart, waarna de vrije trap die daar op volgde door Okita tot doelpunt werd gepromoveerd.

De tien spelers van Excelsior werden in het eigen strafschopgebied vastgezet en diverse N.E.C.'ers dachten de winnende goal op de schoen te hebben. Uiteindelijk was het aan Bruijn om dat te doen, want hij mocht vijf minuten voor tijd achter de bal gaan staan toen de warrig leidende Oostrom naar de stip wees. De aanvallende middenvelder kweet zich uitstekend van zijn taak, tekende de 3-2 aan en daarmee bezorgde hij de thuisploeg toch nog de drie punten.