AL KHAWR - Het Nederlands Elftal heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van het WK. Tegen thuisland Qatar wist de ploeg van trainer/coach Louis van Gaal met 2-0 te winnen door doelpunten van Cody Gakpo en Frenkie de Jong. Komende zaterdag om 16.00 uur speelt men in de achtste finales tegen de Verenigde Staten.


Met De Roon en Depay in de basis in plaats van Bergwijn en Koopmeiners ging Oranje op jacht naar de winst, maar net als tegen Senegal en Ecuador liet het spel te wensen over. Het tempo lag te laag, er was weinig creativiteit en in balbezit was Oranje te slordig tegen het thuisland dat bestempeld mag worden als één van de zwakste deelnemers van dit WK. Qatar, de eerste gastheer die het WK zonder punten afsluit, beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, al zorgde het met enkele afstandsschoten nog wel voor enig gevaar. Nadat Oranje enkele kansjes onbenut had gelaten,opende Gakpo voor de derde keer op rij de score voor Oranje met een fraai schot in de hoek.

Kort na rust maakte Frenkie de Jong de 2-0. Depay,die vlak voor rust nog net naast had geschoten, stuitte op doelman Barsham, waarna De Jong er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten. Het was helaas geen startpunt voor een sprankelende tweede helft, want het spel van Nederland bleef stroperig en omdat Qatar ook niet meer in een stunt geloofde, gebeurde er nog bar weinig ,al zag Berghuis nog wel een goal afgekeurd worden en een schot op de lat belanden.

Achter Nederland pakte Senegal de tweede plaats in de groep door Ecuador met 2-1 te kloppen. Senegal mag het zodoende opnemen tegen Engeland.

Nederland - Qatar 2-0 (1-0)

26. Gakpo 1-0
49. F. de Jong 2-0