ROTTERDAM - PSV heeft zich zaterdag bij Sparta Rotterdam hersteld van de midweekse nederlaag tegen AZ. De Eindhovenaren waren op het winterse Kasteel in een doelpuntrijk duel met 3-5 te sterk voor de Rotterdammers.

Trainer Roger Schmidt, bracht weer eens een flink gewijzigd elftal het veld in, maar keek door een prachtig afstandsschot van Bryan Smeets al vroeg tegen een achterstand aan. Halverwege de eerste helft herstelde Mauro Júnior de schade uit een fraaie voorzet van Noni Madueke.

Kort na rust stond invaller Donyell Malen net in het veld toen hij de 1-2 liet aantekenen en Noni Madueke wist even later de derde PSV-treffer te maken. Philipp Max voerde de score een kleine twintig minuten voor tijd verder op en leek daarmee de wedstrijd te beslissen.

Toch werd het nog even spannend in Spangen. Danzell Gravenberch zorgde met een fraai schot voor de 2-4 en Reda Kharchouch nam uit een strafschop de aansluitingstreffer voor zijn rekening. In blessuretijd maakte Malen echter aan alle onzekerheid een eind: 3-5.