EINDHOVEN - Excelsior heeft maandagavond in de slotfase verloren van Jong PSV. Het feit dat de Kralingers het grootste deel van de wedstrijd met tien man speelde nekte de ploeg van trainer Ricardo Moniz uiteindelijk. Keeper Alessandro Damen kreeg al na een ruim kwartier direct rood.

De plannen van Excelsior konden al snel overboord toen de doelman zich vergreep aan Ledezma en kon vertrekken. Met tien man wist men op De Herdgang evenwel te scoren. Sander Fischer klopte vlak voor rust de 0-1 binnen.

Het numerieke overwicht werd in de tweede helft wel zichtbaar en de PSV-beloften trokken steeds meer ten aanval. Na een fout van Bruins wist Madueke twintig minuten voor tijd gelijk te maken, en diep in blessuretijd kreeg Excelsior het deksel op de neus toen Ngonge van dichtbij de eindstand op 2-1 bepaalde.