DELDEN - Ruim vier maanden na het afbreken van de competitie heeft Sparta weer eens een wedstrijd gespeeld. In het Overijsselse Delden waar de ploeg van trainer/coach Henk Fraser in trainingskamp zit werd TOP Oss in een oefenduel met 3-1 geklopt.

Waar het voor de Brabanders al de derde wedstrijd was in de oefencampagne stonden de Rotterdammers voor het eerst sinds lange tijd op het veld. Men begon dan ook wat onwennig en na ruim een half uur was het TOP Oss dat via Giovanni Buttner, die drie pogingen nodig had om keeper Benjamin van leer te verschalken die de score opende. Nog voor de rust zorgde Danzell Gravenberch voor de gelijkmaker op aangeven van Adil Auassar.

Met een geheel ander elftal kwam Sparta halverwege de tweede helft op voorsprong. Emmanuel Emegha wipte de bal over de keeper van TOP heen na voorbereidend werk van Lassana Faye. In de slotfase bepaalde Jason Meerstadt de eindstand op 3-1 na een voorzet van Boyd Reith.