ROTTERDAM - De wedstrijd in Rotterdam tussen de subtoppers Sparta en FC Twente is in een puntendeling geëindigd: 1-1.

Heel veel gebeurde er niet in de eerste helft. Wel was Lauritsen gevaarlijk namens Sparta met een schot en een kopbal en Cerný voor Twente met een snoeiharde vrije trap en met een schot uit een counter die recht op de keeper af ging.

Sem Steijn opende na de rust de score tegen het door zijn vader gecoachte Sparta met een knappe kopbal op aangeven van Van Wolfswinkel.
Lang duurde de vreugde niet bij FC Twente, want Verschueren kreeg kort daarna alle tijd om uit te halen en legde de bal in de verre hoek. In de slotfase was FC twente nog dichtbij een zege, maar Rots schoot net naast.