ROTTERDAM - Sparta heeft drie belangrijke punten gepakt tegen Fortuna Sittard en handhaaft zich zo in de subtop van de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn maakte in de tweede helft het verschil: 3-1.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam pas in minuut negentien, maar dat leidde wel direct tot een treffer. Noslin sneed vanaf rechts naar binnen en schoot raak in de verre hoek achter keeper Olij. Verschueren van Sparta maakte met een rake kopbal snel gelijk. Beide teams roken daarna aan een doelpunt uit een corner, maar Navarro (Fortuna) en Vriends (Sparta) misten.

Van Crooij bracht Sparta na rust vanaf de strafschopstip op voorsprong.Nadat Lauritsen naliet het duel te beslissen, werd een zeker lijkende strafschop, na hands van Vriends, niet toegekend aan de Limburgers. In de slotfase gooide Verschueren het duel in het slot door weer met het hoofd te scoren.