ROTTERDAM - PEC Zwolle is na tien seizoenen uit de eredivisie gedegradeerd. PEC Zwolle verloor bij Sparta (2-0) en kan een plaats bij de onderste twee niet meer ontlopen.

Sparta is nog niet veilig, maar een punt komende zondag tegen Heracles Almelo lijkt genoeg voor lijfsbehoud. Sparta kende een droomstart. Van Crooij legde een vrije trap achter de Zwolse defensie en Auassar tikte de bal langs Lamprou. PEC combineerde niet onaardig, maar Sparta sloeg opnieuw toe. Nna een prachtige aanval was Van Crooij het eindstation.

PEC Zwolle moest drie keer scoren na rust en dat verlamde de ploeg niet. Het drukte Sparta ver naar achteren, streed tot de laatste minuut, maar creëerde nauwelijks kansen in de stromende regen.