DEVENTER - Go Ahead Eagles is ook na vier wedstrijden in de Eredivisie nog puntloos. Een matig Sparta wist in de Adelaarshorst met 0-1 te zegevieren.

Adekanye was al na een minuut dicht bij de openingstreffer, maar keeper Olij van Sparta kon hem nog net stuiten. Aan de overkant moest De Lange zich strekken bij een afstandsschot van Lidberg. Even later was hij echter kansloos bij een rebound van Lauritsen..

Go Ahead Eagles gooide er na rust meer energie tegenaan, maar was niet doeltreffend. Dat mocht met name Lidberg zich aanrekenen. Dat Fernandes tegen een oliedomme rode kaart, na een kopstoot, aanliep, was de doodsteek voor de ambities van de Deventer formatie. Sparta liet aanvallend niets meer zien, maar de eerste zege van het seizoen kwam niet meer in gevaar.