WAALWIJK - Na drie gelijke spelen en vier nederlagen heeft Sparta eindelijk de eerste driepunter kunnen bijschrijven. Op bezoek bij RKC Waalwijk won de ploeg van Henk Fraser verdiend met 0-2.

RKC en Sparta zijn ploegen die zullen moeten knokken voor lijfsbehoud en dat gebeurde in Waalwijk dan ook al ging dat vaak ten koste van de kwaliteit. De Rotterdammers kregen via Abdou Harroui en Adil Auassar wat kansjes en aan de andere kant moest keeper Okoye redden bij pogingen van Ola John en Vitalie Damascan. Meest opmerkelijke feit was echter wel de ten onrechte afgekeurde goal van Bart Vriends. Daar stond tegenover dat de thuisploeg wellicht een strafschop had verdiend na een duwtje van Auassar op Damascan.

Na de rust was Sparta de betere ploeg en na een uur spelen was het Lennart Thy die de ban brak door de 0-1 te maken. Een spannend half uur volgde, maar in de blessuretijd maakte Harroui aan alle onzekerheid een eind: 0-2.