HEERENVEEN - Sparta heeft zich op eigen kracht verzekerd van deelname aan de play-offs door de uitwedstrijd bij SC Heerenveen te winnen. De ploeg van Henk Fraser zegevierde met 1-2 in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen eindigt het seizoen op een twaalfde plaats.

Sparta zal het woensdag in de play-offs opnemen tegen stadgenoot Feyenoord in de Kuip. Op bezoek bij Heerenveen liet men niets aan het toeval over met het oog op de concurrentie. Men wist dat het zelf moest winnen en ondanks de afwezigheid van de geschorsten Auassar en Beugelsdijk ging men fel van start.

Binnen twintig minuten had men een comfortabele voorsprong genomen. Eerst schoot Lennart Thy vanuit een moeilijke hoek met links raak en even later moest keeper Erwin Mulder het antwoord schuldig blijven op een afstandsschot van Wouter Burger. Halverwege de tweede helft deed de thuisploeg nog wel iets terug via Siem de Jong, maar verder liet Sparta het niet komen.