UTRECHT - In de play-offs voor Europees voetbal heeft Sparta de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. In Galgenwaard werd het 1-2 voor de Rotterdammers. Zondag is de return op het Kasteel.

FC Utrecht kreeg voor rust enkele kansen op een voorsprong, maar Olij keepte weer ijzersterk. Ook Sparta had al mogelijkheden gehad toen het scoorde. Kluivert duwde Lauritsen omver en de bal ging op advies van de VAR op de stip. Van Crooij toonde zich vanaf elf meter koelbloedig. Tien minuten later haalde Lauritsen van 16 meter uit en was het 0-2.

FC Utrecht bleef na rust de aanval zoeken, was af en toe ongelukkig, maar twintig minuten voor tijd tikte topscorer Douvikas attent binnen. Sparta hield daarna stand, al was Jensen in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker.