AMSTERDAM - In aanloop naar het Champions League duel bij Paris SG van komende woensdag hebben de Ajax Vrouwen het nodige vertrouwen getankt door het thuisduel tegen Excelsior met ruime cijfers te winnen. De ploeg van trainer/coach Suzannne Bakker zegevierde op De Toekomst met maar liefst 6-1.

Ajax gaf de Rotterdammers geen moment het idee dat er wat viel te halen en het duel kede al snel een hoogtepunt toen aanvoerster Sherida Spitse na een klein kwartier van zo'n 45 meter doeltreffend uithaalde. Binnen een minuut werd die score verdubbeld door Chasity Grant. Nog voor de rust was de wedstrijd feitelijk al beslist want via Bente Jansen en Lily Yohannes ging de thuisploeg met een 4-0 stand rusten.

In de tweede helft kon Excelsior middels een rake kopbal van Kimberley Smmit wel wat terug doen. Na de tweede treffer van Grant kon Bakker met het oog op Parijs enkele speelsters wisselen. een van de invalsters, Danique Tolhoek, bepaalde uiteindelijk de eindstand op 6-1.