ROTTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben zaterdagmiddag met kleinst mogelijke verschil bij Feyenoord gewonnen. De "klassieker" op Varkenoord eindigde in 0-1 door een treffer van Tiny Hoekstra.

Ajax liet vorige week in eigen huis tegen Telstar dure punten liggen (0-0) en was ook in de eerste helft tegen Feyenoord niet in goeden doen. De landskampioen kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen tegen de thuisploeg, die dit seizoen nog geen punt pakte.

In de 64e minuut viel het enige doelpunt van de middag. Aanvalster Hoekstra kopte bij de tweede paal fraai raak op aangeven van Nadine Noordam. Aangezien deze stand tot het laatste fluitsignaal bleef staan staat de ploeg van coach Suzanne Bakker nu op zeven punten uit drie wedstrijden.

Feyenoord kent daarentegen een zeer matige reeks. De Rotterdammers hebben nu de eerste vier wedstrijden van het seizoen verloren en zijn zodoende hekkensluiter in de Eredivisie Vrouwen.