ROTTERDAM - Feyenoord heeft de rode lantaarn van de Eredivisie Vrouwen overgedragen aan AZ. De Rotterdammers, die vorige week al wonnen bij Telstar, boekten tegen AZ hun tweede zege op rij en klimmen daardoor in eenmaal van de twaalfde naar de achtste plaats. AZ staat nu met vier punten uit zeven wedstrijden onderaan.

De thuisploeg kwam op Varkenoord na een dik kwartier op voorsprong toen AZ-keepster Femke Liefting een bal verkeerd aannam en Jada Conijneburg, vorige week ook al tweemaal trefzeker, optimaal profiteerde. Namens AZ was Camie Mol tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Jacintha Weimar wist het afstandsschot ternauwernood te keren, nadat de verdedigster eerder al de lat had geraakt.

Na de rust sloeg Feyenoord al snel weer toe, ditmaal via Esmee de Graaf. Met nog twaalf minuten op de klok deed invalster Veerle van der Most iets terug namens AZ, maar het slotoffensief dat hierop volgde leverde niets meer op: 2-1.