WIJDEWORMER - AZ heeft de eerste wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen sinds 2011 niet in winst weten om te zetten. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer kwam Excelsior diep in blessuretijd op gelijke hoogte (1-1).

Voor een volgepakte tribune op een bloedheet sportcomplex in Wijdewormer was de rentree van de AZ Vrouwen nog niet om over naar huis te schrijven. De ploeg van trainer Mark de Vries had vanaf de aftrap weliswaar een overwicht, maar tot echt veel grote kansen leidde dit nog niet. Maudy Stoop kopte net naast en verder had middenveldste Isa Colin een paar oogstrelende acties waarmee zij de handen van het publiek op elkaar kreeg.

Ook na de rust bleef het duel lang in evenwicht met weinig kansen. Het venijn zat 'm uiteindelik in het slotkwartier en het was in de 80e minuut Floor Spaan die de eerste doelpuntenmaakster werd voor AZ door een pass van Romaissa Boukakar fraai aan te nemen en af te ronden. AZ leek daarmee de zege te pakken, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Een afstandsschot van Jikke de Raaff spatte uiteen op de lat en ging via het achterhoofd van de verder uitstekend keepende Femke Liefting in het doel.

AZ - Excelsior 1-1 (0-0)