EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft de sterke reeks van de laatste weken voortgezet tegen Excelsior, dat juist in een negatieve spiraal zit. De ploeg van Rob Penders wist in eigen huis met 4-1 te winnen en klimt daardoor naar de vijfde plaats.

Eigenlijk had de thuisploeg de Rotterdammers al na een kwartier bijna op de knieën. Mede door defensief geklungel van de gasten konden achtereenvolgens Joey Sleegers, Charles-Andreas Brym en Valentino Vermeulen het net te vinden. Dankzij Marouan Azarkan die in de 24e minuut tegen scoorde bleef Excelsior geloof hadden, al mocht men daarvoor ook keeper Van Gassel dankbaar zijn die een aantal Eindhovense aanvallen onschadelijk maakte.

Na de rust ging Excelsior tevergeefs op zoek naar de aansluitingstreffer waarna Sleegers met zijn tweede van de avond het duel in het slot gooide.