ROTTERDAM - FC Twente heeft aan het uitduel met Sparta, dat een helft lang met tien man speelde, op de valreep een punt overgehouden. Op het Kasteel eindigde het in 2-2.

Sparta had de betere kansen in de openingsfase. Kitolano was dichtbij een treffer, maar hij schoot vrij voor het doel slecht in. Bakari kreeg kort voor rust rood op advies van de VAR na een tackle op Vlap en vervolgens was Steijn kort hierna attent toen de bal voor zijn voeten viel (0-1).

FC Twente liet in de eerste minuut na rust drie kansen liggen en kort daarna stond het duel op zijn kop na overtredingen van van Hoorenbeeck en Sadilek die Sparta twee strafschoppen opleverden. Lauritsen was in beide gevallen koelbloedig. FC Twente stuitte vervolgens talloze keren op Olij, maar Unüvar wist in blessuretijd de Sparta-goalie toch te passeren: 2-2