ROTTERDAM - Feyenoord heeft thuis met een 2-2 gelijkspel dure punten gemorst tegen NEC, dat bezig is aan een mooie reeks. Het leed in zijn laatste tien wedstrijden maar één nederlaag. De Rotterdammers zien door de remise de achterstand op PSV oplopen tot twaalf punten.

Voor de rust drukte Feyenoord z'n grote overwicht uit in twee treffers: Dilrosun en Gimenez vonden de verre hoek.NEC had niets in de melk te brokkelen, maar vlak voor rust bracht Proper plotseling de spanning terug na goed werk van Ogawa.

Kort na de pauze was ook de tweede kans van NEC raak: Mattson trof van afstand doel. Timber, Wieffer, Gimenez en Sauer kregen nog kansen voor de thuisploeg, maar konden het puntenverlies niet meer voorkomen.