ROTTERDAM - De vrouwen van Feyenoord hebben vrijdagavond goede zaken gedaan door op eigen veld te winnen van Excelsior. De derby leek in een gelijkspel te eindigen, maar de thuisploeg wist de drie punten in de laatste minuten toch in Rotterdam-Zuid te houden.

Het leek een probleemloze avond te worden voor de vrouwen van Feyenoord. De ploeg stond in de eerste helft al met 2-0 voor dankzij treffers van Romée van de Lavoir en Maxime Bennink. Halverwege de tweede helft kwam Excelsior terug door de aansluitingstreffer door Sabrine Ellouzi dichterbij en vlak voor tijd maakte Naomi Piqué zelfs de 2-2.

Het leek er heel even op dat de Kralingers daarom met een punt naar huis mochten, maar Bennink scoorde een kleine minuut later haar tweede doelpunt met de winst voor Feyenoord tot gevolg: 3-2.