ROTTERDAM - In de onderste helft van de eredivisie hebben Excelsior en RKC Waalwijk elkaar niets toegegeven. Het duel op Woudestein eindigde in 1-1.

Het belang van de wedstrijd was aan het spel af te lezen, want beide ploegen speelden nerveus. Sanches Fernandes kreeg namens de thuisploeg een kans, maar Adewoye redde op de lijn. Van Gassel hield aan de andere kant Min en Niemeijer knap van scoren af en Vaessen keerde een kopbal van Horemans. Die passeerde hem vlak daarna alsnog uit een voorzet van Driouech.

Excelsior kwam voor én na rust goed weg bij een corner. RKC mazzelde toen de bal na een charge van Lelieveld niet op de stip ging. Met Kramer en Seuntjens in de ploeg joeg het op de gelijkmaker. Het was Seuntjens die dat doelpunt op fraaie wijze knap uit de hoge hoed toverde.