ROTTERDAM - Het middenmoot-duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en Helmond Sport heeft een ruime overwinning voor de Brabanders opgeleverd. Na een 0-0 ruststand vonden de gasten in de tweede helft driemaal het net. Excelsior kon daar niets tegenover stellen.

In een matige eerste helft deden beide ploegen nog niet eens zoveel voor elkaar onder. De kansen bleken schaars en de brilstand bij rust was dan ook rechtvaardig.

Na een uur spelen werd de ban gebroken door Dean van der Sluys, maar blijkbaar schudde dit de Kralingers niet wakker. Sterker, door enkele persoonlijke fouten wisten de Brabanders in de slotfase verder uit te lopen. Jordy Thomassen strafte een fout van Van der Meer af en Arno van Keilegom bepaalde de eindstand op 0-3.