ROTTERDAM - Excelsior heeft dinsdagavond een simpele zege behaald op Top Oss. Grote man aan de kant van de Kralingers was niet voor het eerst dit seizoen topscorer Elias Mar Omarsson die alle treffers voor zijn rekening nam (3-0).

Het duel was nog geen twee minuten oude toen de IJslandse aanvaller uit een corner van Thomas Verhaar de score al kon openen. In het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen vervolgens voor de gasten maar Jan Lammers kopte net naast en Daan Guezen kwam keeper Alessandro Damen tegen.

Na de rust kwam Excelsior sterk uit de kleedkamer en Omarsson maakte zijn tweede nadat keeper Geens van TOP Oss te ver voor zijn doel stond. De Rotterdammers speelden het duel vervolgens gecontroleerd uit, maar Omarsson mocht na afloop nog wel de bal meenemen omdat hij in de 88e minuut met een fraaie stift alweer zijn dertiende goal van het seizoen maakte.