ZWOLLE - De vrouwen van PEC Zwolle hebben de eerste driepunter van het seizoen binnen. Een week na de 3-0 nederlaag tegen PSV won de ploeg met dezelfde cijfers van Excelsior.

De ploeg van trainer/coach Joran pot kwam sterk uit de startblokken en kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Met een fraaie lob wist Jill Diekman keepster Resink te verschalken. Nog voor de rust werd die score verdubbeld door Kely Pruim die via de binnenkant van de paal raak schoot.

Een kwartier na de pauze deed Marit Auéé alvast een gooi naar het doelpunt van het seizoen door van grote afstand doeltreffend uit te halen. Excelsior was niet bij machte om daar nog iets tegen in te brengen en de thuisploeg kon vervolgens het duel gecontroleerd uit te spelen.