ROTTERDAM - PSV heeft ook zijn achtste wedstrijd in winst omgezet en blijft zodoende koploper van de eredivisie. Op Het Kasteel werd Sparta Rotterdam na een sterke tweede helft met 0-4 aan de kant gezet.

Sparta bleef tegen het dominerende PSV voor rust overeind. Dat dankte het vooral aan doelman Olij en de lat die in de weg stond bij een pegel van Lang en een kopbal van Boscagli. Een treffer van De Jong werd afgekeurd wegens een eerdere overtreding van Tillman. De thuisclub was voor rust dreigend via Lauritsen en Verschueren en na de pauze miste Neghli een grote kans.

Kort daarna sloeg PSV genadeloos toe. Tillman rondde een prima aanval koel af en Bakayoko schoot fraai raak. Sparta was knockout en PSV voerde de score op via Vertessen en De Jong die een penalty in twee instanties binnen werkte.