ROTTERDAM - Sparta heeft dankzij een doelpunt van Joshua Kitolano in blessuretijd de Rotterdamse derby tegen Excelsior gewonnen. De nummer zes van de Eredivisie won op het Kasteel met 1-0 van de nummer twaalf.

Het duurde wel even voor de stadsderby op gang kwam. De eerste echte kans, na een half uur spelen,was voor Sparta toen Lauritsen keeper Van Gassel testte met een kopbal. Voor Excelsior was Goudmijn gevaarlijk met een schot die Olij nog net kon keren.

Na rust was Sparta de betere ploeg en Lauritsen stond aan de basis van vier kansen. Van Crooij schoot van dichtbij naast, Kitolano mikte over en Mijnans vond Van Gassel op zijn weg. Lauritsens pass in blessuretijd leverde wel de winnende treffer op van Kitolano.