ROTTERDAM - In de onderste helft van de Eredivisie Vrouwen heeft Feyenoord zaterdag een verdiende 3-0 zege weten te boeken op Telstar.

Telstar verloor een week eerder nog met flinke cijfers van Fortuna Sittard (0-8) en stond op Varkenoord een stuk beter. Tot kort voor de rust hield de ploeg van trainer/coach Marelle Worm stand al hadden Sanne Koopman en Toko Koga al goede kansen namens feyenoord, maar beiden kregen d ebal niet lags keepster Kelly Steen. Terwijl de blessuretijd van de eerste helft inging beging Mila Lagcher een overtreding op Elle van Kerkhoven en ging de bal op de stip vanwaar Esmee de Graaf koelbloedig was.

Na de rust kwam Telstar er eigenlijk niet meer an te pas en was het de ploeg van Jessica Torny die voortdurende de betere was. Met een mooi boogballetje en haar eerste treffer voor Feyenoord zorgde Emma Pijnenburg voor de 2-0. Nadat Van Kerkhoven in de slotfase haar tweede gele kaart had ontvangen wist Feyenoord met tien speelsters toch nog een derde treffer te maken toen men opnieuw een strafschop kreeg. Ditmaal bleek invalster Zoï van de Ven koelbloedig: 3-0.