ROTTERDAM - Telstar heeft dinsdagavond op het nippertje een overwinning uit het vuur gesleept op bezoek bij Excelsior.

De ploeg van trainer/coach Andries Jonker kwam kort na de rust op achterstand in Kralingen, maar een wonderschoon doelpunt van Sven van Doorm en een treffer ver in de blessuretijd van Yaël Liesdek zorgden ervoor dat de Witte Leeuwen uiteindelijk met de drie punten in de bus terug naar Velsen konden.

Telstar deed in het eerste bedrijf, met kansen over en weer, niets onder voor Excelsior, maar toch keek men binnen een halve minuut na de pauze tegen een 1-0 achterstand aan. Joël Zwarts pikte de bal op en na een indrukwekkende solo schoot hij deze in de korte hoek achter Schendelaar.

De Noord-Hollanders lieten het er niet bij zitten en gingen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er via Sven van Doorm. Na een goede aanval kwam de bal bij de 23-jarige middenvelder terecht, die hem prachtig in de verre kruising schoot.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Zo volleerde Van Velzen de bal keihard tegen de kruising na verlengen van Plet en aan de andere kant mikte Elias Már Omarsson maar net naast het doel van Schendelaar. In extremis was het uiteindelijk Telstar dat er alsnog met de drie punten vandoor ging. Van Velzen bereidde voor en invaller Liesdek wist de bal achter Damen in het net te plaatsen.