DEN BOSCH - Excelsior heeft de goede reeks van de laatste weken voortgezet met een klinkende zege op FC Den Bosch. Voornamelijk dankzij vier treffers van Thijs Dallinga zegevierden de Kralingers met maar liefst 0-5.

Dallinga wist in elf minuten een hattrick te voltooien. Van de 19e tot de 30e minuut was de aanvaller drie keer trefzeker daarbij geholpen door een zwak verdedigend FC den Bosch. De thuisploeg verzuimde ook nog eens zelf om te scoren toen Van Gassel moest keren op een handig hakje van Hornkamp.

Gesterkt door de ruime voorsprong gingen de gasten na de rust door. Nadat eerst siebe Horemans nog op de lat gekopt had, maakte Dallinga zijn vierde van de avond in de 74e minuut. Uiteindelijk wist de sterk spelende Reuven Niemeijer met een hard schot voor het slotakkoord te tekenen: 0-5.