ARNHEM - Het duel Vitesse-Sparta is vanwege ongeregeldheden in de blessuretijd (92e minuut) bij een 0-1 stand gestaakt. Adrian Dalmau had na vijf minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd gezorgd.

Nadat er eerst al een 'supporter' het veld op was gekomen en Sparta-doelman Okoye had opgezocht, kreeg diezelfde Okoye even later vanaf de tribune een plastic beker op zijn hoofd gegooid. Scheidsrechter Dieperink haalde daarop, terwijl er ook nog een cameraman werd verwond na een vuurwerkbom, de ploegen van het veld.

Het tribunevak dat veranwoordelijk was voor de ellende,werd niet ontruimd en de wedstrijd werd niet meer hervat.

Onduidelijk is of de resterende minuten nog uitgespeeld gaan worden. Sparta bleef na de snelle 0-1 met het nodige vechtvoetbal op de been met name dankzij een uitblinkende Okoye die na de rust ook nog eens een strafschop van Openda wist te keren.