ROTTERDAM - Na een spannende finaledag tussen VOC, Salland, HBS en Punjab, ging VOC er in de beslissende wedstrijd tegen HBS met de landstitel vandoor! Ondanks de sterke wind en motregen, was het een geweldige dag op VOC in Rotterdam waarbij de gastheren van de T20 Finaledag zich verzekerden van de landstitel 2021.


Aanvoerder Pierce Fletcher van VOC won de toss en besloot als eerste te gaan batten. VOC kwam tot een eindscore van 151/6 in zijn 20 overs en HBS kwam tot een eindscore van 105/10.

VOC won met 46 runs. Max O' Dowd uit het winnende team werd man of the match voor zijn belangrijke rol in deze wedstrijd. Tijdens de finale behaalde hij namelijk maar liefst 60 runs, veruit de meeste deze wedstrijd.

Man of the match, Max O' Dowd: "Vandaag was one of those days. Ik nam mijn tijd en alles viel op zijn plek. Ik probeerde de bal hard te raken en de ruimte in te slaan en dat gebeurde ook. Cricket is een moeilijk spelletje, dat weet iedereen, soms lukt het en soms lukt het niet. Dit keer was het zo'n dag dat het wel lukte en daar ben ik heel blij om."

Uitslag:
VOC: 151/6 in 20 overs. Max O' Dowd 60, Corey Rutgers 34; Ferdy Vink 2-25/3, Wesley Barresi 2-24/4
HBS: 105 a.o. in 18.2 overs. Tayo Walbrugh 50, Ryan Klein 11; Jelte Schoonheim 2-14/3, Ramdas Upadhyaya 2-16/3

Stand:
Bekijk de uitslag van de wedstrijd via Matchcentre!

Topklasse T20 Finaledag
Niet alleen waren er voor het publiek maar liefst drie spectaculaire wedstrijden te bekijken, ook werden er tijdens de finaledag verschillende leuke activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Van 10:00 uur tot 13:00 uur kon iedereen gratis deelnemen aan het Cricket4KIDS parcours of proberen een medaille te scoren tijdens de Tip & Run wedstrijden.