ROTTERDAM - De vrouwen van Excelsior en ADO Den Haag hebben het voetbaljaar 2020 afgesloten met een puntendeling. De gasten wisten tweemaal op voorsprong te komen, maar twee fraaie doelpunten, waarvan de laatste ver in blessuretijd, van Joy Kersten zorgden voor een 2-2 eindstand.

Het was ADO Den Haag dat al vroeg op voorsprong kwam toen Nadine Noordam van dichtbij raak kon schieten na voorbereidend werk van Eline Koster. Joy Kersten zorgde na een half uur voor de gelijkmaker toen zij een voorzet van Fredrique Nieuwland op haar borst aannam om vervolgens hard raak te volleren.

Kort na de rust kwamen de gasten opnieuw op voorsprong toen keepster Pothof kansloos was op een hard schot van Liz Rijsbergen. Excelsior kreeg hierna kansen op de gelijkmaker die uiteindelijk heel laat viel. Vijf minuten in blessuretijd wist Kersten een vrije trap in de kruising te jagen en daarmee een punt voor Excelsior veilig te stellen.