ROTTERDAM - Op de laatste speeldag van 2021 in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft FC Twente nog maar eens hard uitgehaald. In Rotterdam kwam Excelsior er niet aan te pas tegen de regerend landskampioen (1-9).

Het was iets langer dan één helft een echte wedstrijd. Sabrine Ellouzi bracht Excelsior na twee minuten verrassend op voorsprong, maar net zo snel viel de gelijkmaker van Anna-Lena Stolze. FC Twente kwam vervolgens via Marisa Olislagers op voorsprong.

Na de rust was de thuisploeg vervolgens binnen vijf minuten geknakt toen Kayleigh van Dooren en Fenna Kalma de stand op 1-4 brachten. Kalma zou in het vervolg haar totaal op drie brengen, Stolze maakte haar tweede en ook Caitlin Dijkstra en Lotje de Keijzer deden nog een duit in het zakje.

Door de zege gaat FC Twente de winterstop in met één punt achterstand op koploper Ajax. Excelsior blijft met zes punten hekkensluiter.