ROTTERDAM - De vrouwen van SC Heerenveen zijn winnaar geworden van de verliezerspoule in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Door op de slotdag te zegevieren over Excelsior behield de ploeg van Roeland te Berge de vijfde plaats in stand.

De Friezinnen leken in de eerste helft al op rozen te zitten Halverwege had men immers een voorsprong genomen via treffers van Williëne ter Beek en de volgend seizoen voor ADO Den Haag uitkomende Kirsten van de Westeringh.

Toch kwam Excelsior, dat in de eindstand VV Alkmaar onder zich wist te houden na rust sterk terug door doelpunten van Naomi Piqué en Joy Kersten. Zes minuten voor tijd wist Roos van der Veen het duel alsnog in het voordeel van SC Heerenveen te beslissen: 2-3.