ALKMAAR - Onder stormachtige omstandigheden hebben VV Alkmaar en Excelsior vrijdagavond de punten gedeeld. Door het doelpuntloze gelijkspel blijft de Alkmaarse formatie hekkensluiter van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.


Tijdens het laatste thuisduel van het seizoen liet de ploeg van trainer/coach Corina Dekker de kansen liggen om een plaatsje te stijgen op de ranglijst. Waar Excelsior het met name met schoten van afstand probeerde kreeg de thuisploeg de wat betere mogelijkheden. De Rotterdamse goalie Isa Pothof, dit seizoen toch al in goede vorm, liet zich echter niet passeren. In de eerste helft was Isabelle Nottet het dichtst bij, maar haar poging werd tegen de lat getikt. Ook Sanne Koopman kreeg even later van dichtbij de bal niet in het doel.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer, maar vergat de thuisploeg opnieuw de trekker over te halen of bleek Pothof een sta-in-de-weg. Opnieuw Koopman en Nottet, maar ook Chimera Ripa en Maudy Stoop hadden het vizier in ieder geval niet op scherp staan waardoor het eindigde zoals men begon.

Na afloop werd er ruim stil gestaan bij de vertrekkende speelsters van de thuisploeg en werd Chimera Ripa uitgeroepen tot speelster van het jaar en Emmeke Henschen tot talent van het jaar. Volgend weekend sluit VV Alkmaar het seizoen af met een uitduel bij PEC Zwolle. Excelsior treft dan SC Heerenveen.