ROTTERDAM - De strijd om de rode lantaarn van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tussen Excelsior en VV Alkmaar heeft een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. De Rotterdammers doen daarmee de onderste plaats over aan de Alkmaarders.


En dat was totaal onnodig volgens coach Corina Dekker. Haar ploeg stond in de reguliere competitie ook lang onderaan, maar door een goede reeks wist men uiteindelijk Excelsior onder zich te houden. Iets wat men ook in play-offs verwacht. 'Het zou een schande zijn als Excelsior boven ons eindigt, maar als je ziet hoe wij met de kansen omspringen dan roepen we het over ons zelf af.'

Dekker zag dat haar ploeg het in de slotfase lelijk liet liggen. Na een 1-0 achterstand via een benutte strafschop van Fréderique Nieuwland kwam VV Alkmaar sterk terug via een doelpunt van debutante Isabella Nottet en Sanne Koopman. Waar men verzuimde verder afstand te nemen kreeg Excelsior vlak voor tijd een nieuwe strafschop te nemen, opnieuw benut door Nieuwland en in blessuretijd wist Nikk Ridder er zelfs nog 3-2 van te maken.