ROTTERDAM - Met Sparta en Willem II stonden er zondagmiddag op Het Kasteel twee ploegen op het veld die de laatste weken niet echt in blakende vorm verkeren. In een pover duel wisten de Tilburgers weer wat aan het vertrouwen te werken door met 0-2 te zegevieren.


Willem II had sinds de komst van trainer Zeljko Petrovic een aantal zeperds te verwerken gekregen met de 0-6 thuisnederlaag als dieptepunt. Zaak voor de Brabanders was dan ook om de geledingen achterin gesloten te houden. Men liet het initiatief aan Sparta dat in de openingsfase nog wel wat kansjes kreeg via Harroui en Thy, maar nadien ook niet beter leek te kunnen.

Het niveau zakte naar een abominabel peil en na de rust werd het er niet beter op al gebeurde er wel iets meer voor beide doelen. Halverwege de tweede helft viel daar een doelpunt uit toen Nunnely een voorzet van Trésor op waarde wist te schatten en raak kopte. Sparta maakte het zichzelf nog moeilijker toen Fortes een overtreding maakte op Pavlidis. Scheidsrechter Blom toonde geel en gaf een strafschop, maar op advies van de VAR werd het geel omgezet naar rood. Omdat Trésor koelbloedig bleef vanaf elf meter waren het de Tilburgers die eindelijk weer eens mochten juichen en voorzichtig naar boven kunnen kijken.