VOLENDAM - Wisselvalligheid blijft FC Volendam parten spelen dit seizoen en het is voor de ploeg van Wim Jonk dit seizoen zaak om zo hoog mogelijk te eindigen voor een goede positie met het oog op de play-offs. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior liet men daarin weer een behoorlijke steek vallen (0-2).

De strijd om de titel of rechtstreekse promotie lijkt al enige tijd uit zicht voor de Volendammers, maar nadat er dinsdag nog aan het vertrouwen werd gewerkt met een knappe uitzege bij Go Ahead Eagles daar kreeg men tegen de Kralingers het deksel weer op de neus. Het zat de de thuisploeg ook niet echt mee. Zo werd Samuele Mulattieri in de tiende minuut duidelijk in de rug geduwd, maar weigerede de scheidsrechter een strafschop te geven. Daarvoor moest keper Nordin Bakker al een paar keer in actie komen na een sterk begin van Excelsior. Na die openingsfase is Mulattieri nog tweemaal dichtbij een treffer, maar ook keeper Alessandro Damen staat zijn mannetje.

Ook na de rust volgen er mogelijkheden over en weer, maar blijft het lang 0-0. Alex Plat, Boy Duel en invaller El Kadiri proberen het met schoten, maar Damen laten zich ook nu niet verrassen. Hetzelfde geldt aan de andere kant voor Bakker tot aan de 83e minuut als Reuven Niemeijer bij de eerste paal kan binnen glijden. FC Volendam gaat in de slotfase vol ten aanval en krijgt daar zelfs acht minuten extra speeltijd voor, maar juist in die tijd beslist Mats Wieffer het duel definitief: 0-2.