ZAANDAM- Theater WEI uit Zaanstad brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers kinderboek ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Een fantasievol maar actueel, muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf 8 jaar. De voorstelling gaat 6 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, in première in het Zaantheater en zal daarna te zien zijn op verschillende scholen en in theaters door heel het land.


De voorstelling

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? Hoe ‘Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?


De voorstelling wordt gespeeld door 4 acteurs en 23 poppen.


“De voorstelling heeft een apart verhaal en eigenaardige personages die je blijven boeien. Het geheel is ‘weird’, maar op een mooie, fantasievolle manier. En het poppenspel wordt kundig gedaan door de spelers.” – Katinka Enkhuizen, Theater Rotterdam


Regie en bewerking: Shanna Chatterjee / Spel: Sanne Maas, Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx en Loulou Rhemrev / Muziek: Rik Eckhardt


Theater WEI

Theater WEI (voorheen Theatercollectief T.H. de Wei) is een jeugdtheatergezelschap dat sinds 2011 geëngageerde jeugdtheatervoorstellingen maakt voor een breed publiek. WEI vindt het belangrijk dat kinderen kunnen opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Om dit te bereiken vraagt WEI haar publiek in haar voorstellingen opnieuw naar de wereld te kijken en deze te bevragen. Het theater van WEI is ongepolijst, oprecht en rauw en altijd fantasierijk.


Speellijst

Kijk op thdewei.nl/speellijst/ voor de actuele speellijst. Kaartjes kunnen gekocht worden bij het desbetreffende theater. Scholen die de voorstelling willen boeken, kunnen contact opnemen met Buro Bannink: www.burobannink.nl/hoe-mieke-mom-maffe-moeder-vindt/.