ROTTERDAM - Na drie jaar stilte keert het vrolijke rumoer van 3lamenco terug op het podium in Rotterdam. Het Flamenco Festival Rotterdam organiseert Zondag 23 juni van 14u tot 18u een minifestival op het Stadspodium, met een vrolijk programma vol dans, muziek en eten.


De 3lamenco is terug van nooit weggeweest, want behalve 3lamencomuziek- en danslessen die in de wijde omgeving gevolgd worden, blijven mensen de 3lamencocultuur opzoeken. De lezing, optreden en 3ilmvertoning van de afgelopen Flamenco Sundays zijn druk bezocht.

De lokale voorliefde voor 3lamenco is geworteld in onze geschiedenis: het conservatorium Codarts had de allereerste opleiding 3lamencogitaar ter wereld en dat trok vele muzikanten en dansers. Al dat moois dat bij professionals en amateurs broeit en bloeit brengt de nieuwe organisatie van het Flamenco Festival Rotterdam bij de komende editie op het Stadspodium, aan het licht. Een prachtige gelegenheid voor lie3hebbers om elkaar te ontmoeten.

De kern van 3lamenco is dan ook elkaar ontmoeten in het ritme, el compás. Als je in het compás zit, kan je spontaan, waar dan ook en met wie dan ook improviseren. Je kunt elkaar zien, begrijpen en bijvallen in de taal van muziek. Het enthousiaste geroep van de omstanders, el jaléo, is daar net zo goed een onderdeel van. Flamenco sluit iedereen - van straat tot platteland- in. Verwacht de twee weken voor het festival daarom een ludieke promotie met een Piaggio driewieler, waarmee de organisatie het contact op straat aangaat.

Zondag 23 juni, Stadspodium, Grotekerkplein bij de Laurenskerk

14.00u danschool uitvoeringen

15.45u sevillanas dansen voor iedereen, met Jeroren Konijnenburg en Lucas Arrango op gitaar en Erminia Fernandez Cordoba zang.

16.30u concert van Andalusisch topensemble: Carmen Fernandez zang, Vicente Santiago gitaar en Irene Alvarez dans.

Geen 3lamenco zonder mediterraan eten, dit keer verzorgd door de nomadische keuken van Rainarai. Het minifestival is gratis en een aanloop op het grote Flamenco Festival Rotterdam van 2025. Laten we elkaar ontmoeten op het Stadspodium en het plezier van muziek en dans met elkaar delen!